وکیل پایه یک دادگستری

سعید قاسمی ونجانی

وکیل پایه یک دادگستری

سعید قاسمی ونجانی

حکم رد دعوای طلاق و اعتبار امر مختومه

 

 مفهوم اعتبار امر مختوم به این معناست که اگر دادگاه به موضوعی با طرفین پرونده واحد رسیدگی و حکم صادر نماید و حکم صادره قطعی شود مجددا نمی توان نسبت به همان موضوع درخواست رسیدگی کرد زیرا به آن موضوع رسیدگی شده و اعتبار امر مختوم پیدا کرده است.
کلمات کلیدی:   اعتبار امر مختومه، ایرادات، طلاق
مرجع صدور:   شعبه 47 دادگاه تجدید نظر استان تهران
چکیده:  
اگر زوجه متقاضی طلاق باشد و حکم به رد دعوای او صادر شود این حکم واجد اعتبار امر مختومه نیست.
تاریخ رای نهایی: 1391/06/12   شماره رای نهایی: 9109970224701118
رای بدوی
در خصوص دادخواست (م. ش.) فرزند (م.) با وکالت (ر. ر.) و (م.ر.) به طرفیت (و. ع.)  به خواسته طلاق با عنایت به محتویات پرونده  و کپی سند نکاحیه،‌ وجود علقه زوجیّت دایم  به سبب عقد نکاح دایم محرز و مسلم می­باشد. در مورد خواسته با توجه به اینکه در مورخه 26/10/90 در خصوص طلاق اظهار نظر شده و از نظر مقنن در خصوص موضوع رسیدگی شده اظهار نظر مجدّد فاقد وجاهت قانونی می­باشد و با عنایت به اینکه اتفاق جدیدی هم از تاریخ صدور رأی دادگاه رخ نداده تا موجب رسیدگی مجدّد شود لذا دعوی خواهان برابر با قانون طرح نشده و اعتبار امر مختومه دارد و دادگاه به استناد بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی قرار رد دعوی  صادر و اعلام  می نماید. رأی صادره حضوری وفق مقررات ظرف مدت بیست روز قابل تجدید نظردر محاکم محترم تجدید نظر استان تهران می­باشد.
رئیس  شعبه 268 دادگاه خانواده تهران


رای دادگاه تجدید نظر
تجدیدنظرخواهی خانم (م. ش.) با وکالت آقای (م. ر.) نسبت به رأی موضوع دادنامه شماره 910396-24/3/91 صادره از شعبه 268 دادگاه عمومی خانواده که بر صدور قرار رد دعوی به استناد بند 6 ماده 84 قانون آیین دادرسی مدنی اشعار دارد به نظر وارد است، زیرا در طلاق حادثی بعد که  هر زمان سبب آن فراهم گردد هر یک از زوجین می توانند دادخواست طلاق علیه یکدیگر به دادگاه تسلیم نمایند، بنابراین موضوع نمی­تواند مشمول اعتبار امر مختومه گردد لذا با نقض قرار صادره پرونده جهت رسیدگی ماهیتی به دادگاه صادر کننده قرار ارسال  میگردد. این رأی ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل رسیدگی فرجامی در دیوان عالی کشور است.
رئیس شعبه 47 دادگاه تجدیدنظر استان تهران -  مستشار دادگاه

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد