وکیل پایه یک دادگستری

سعید قاسمی ونجانی

وکیل پایه یک دادگستری

سعید قاسمی ونجانی

نقض حقوق تجاری علامت تجاری ثبت شده در اداره علائم تجاری

قانون گذار از علائم تجاری ثبت شده و حقوق مالک آن حمایت کیفری و حقوقی می کند. براین اساس ماده 31قانون ثبت اختراعات علائم تجاری و طرح های صنعتی مصوب 1386 مقرر میدارد : «

- حق استفاده انحصاری از یک علامت به کسی اختصاص دارد که آن علامت را طبق مقررات این قانون به ثبت رسانده باشد.» و نیز ماده 40بیان میدارد «- حقوق ناشی از ثبت علامت،‌ مدت اعتبار و تمدید آن به شرح زیر است:

الف- استفاده از هر علامت که در ایران ثبت شده باشد، توسط هر شخص غیر از مالک علامت، مشروط به موافقت مالک آن می‌باشد.

ب – مالک علامت ثبت شده می‌تواند علیه هر شخصی که بدون موافقت وی از علامت استفاده کند و یا شخصی که مرتکب عملی شود که عادتاً منتهی به تجاوز به حقوق ناشی از ثبت علامت گردد، در دادگاه اقامه دعوی نماید. این حقوق شامل موارد استفاده از علامتی می‌شود که شبیه علامت ثبت شده است و استفاده از آن برای کالا یا خدمات مشابه، موجب گمراهی عموم می‌گردد.

ج- حقوق ناشی از ثبت علامت، اقدامات مربوط به کالاها و خدماتی را که توسط مالک علامت یا با موافقت او به کشور وارد و در بازار ایران عرضه می‌گردد، شامل نمی‌شود.

د – مدت اعتبار ثبت علامت ده سال از تاریخ تسلیم اظهارنامه ثبت آن می‌باشد. این مدت با درخواست مالک آن برای دوره‌های متوالی ده ساله با پرداخت هزینه مقرر، قابل تمدید است. یک مهلت ارفاقی شش ماهه که از پایان دوره شروع می‌شود، برای پرداخت هزینه تمدید، با پرداخت جریمه تأخیر، در نظر گرفته می‌شود.»

همچنین ماده 61 قانون مذکور مجازت نقض حقوق تجاری را تعیین نموده است« هر شخصی که با علم و عمد مرتکب عملی شود که طبق مواد (15)، (28) و (40) نقض حقوق به شمار آید یا طبق ماده (47) عمل غیرقانونی تلقی شود مجرم شناخته شده و علاوه بر جبران خسارت به پرداخت جزای نقدی از ده میلیون (000,000,10) ریال تا پنجاه میلیون (000,000,50) ریال یا حبس تعزیری از نود و یک روز تا شش ماه یا هر دوی آنها محکوم می‌شود.»

بنابراین، چنانچه فرد یا افرادی اعم از شخص حقیقی یا حقوقی مشابه علامت ثبت شده را مورد بهره برداری و استفاده قرار دهد که نقض حقوق مالک علامت ثبت شده محسوب گردد به گونه ای که استفاده فرد یا افراد مذکور از علامت ثبت شده مصرف کننده ی عادی را به اشبتاه اندازد، جدای از مسوولیت حقوقی که با طرح و ارایه دادخواست در محاکم حقوقی خسارات وارده جبران می گردد به لحاظ کیفری موضوع واجد جنبه جزایی بوده و با شکایت ذینفع دادسرا مکلف به تعقیب جزایی نقض کننده حقوق تجاری به شرح فوق خواهد بود.

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد